Vegni e Medaglini Sangiovese Montecucco L'Addobbo Riserva DOCG

€24,95
Levertijd: 1-3 werkdagen

Deze L’Addobbo Riserva, gemaakt door de samenwerkende families Vegni en Medaglini, is een topwijn uit het minder bekende gebied Montecucco in het zuiden van Toscana en wordt vrijwel op dezelfde wijze gemaakt van 100% sangiovese-druiven als de Brunello Riserva. Het is een stevige rode wijn met het onmiskenbaar aromatisch karakter van rijp fruit, cacao en hout (vanille). De druiven worden pas relatief laat geoogst (oktober). De pitjes en steeltjes worden verwijderd voordat de druiven worden geperst om harde tannines te vermijden in de most die ongeveer 15 dagen vergist bij constante temperatuur. Daarna gaat de wijn ongeveer 30 maanden op barriques of tonnaux alvorens te worden gebotteld. De L'Addobbo doet het geweldig bij geroosterd of gegrild rood vlees, bij wild en bij kazen. Een ware ontdekking en zeer betaalbaar.

Kleur wijn: rood
Soort wijn: droog
Alcoholpercentage: 15%
Druiven: sangiovese
Inhoud fles: 0,75 l
Gerechten: geroosterd of gegrild rood vlees, bij wild en bij kazen
Drinktemperatuur: 18-20 °C
Streek: Toscane
0 sterren op basis van 0 beoordelingen