Jules Taylor Sauvignon Blanc

€16,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
SAUVIGNON BLANC
Het kenmerkende gerecht. Als Jules over Sauvignon Blanc praat,
gaan de wolken uiteen en zingen hemelse koren.
Dit is de wijn waar Jules dol op is, omdat hij zo expressief is
voor de plek waar hij wordt verbouwd.
Het is een druif die binnen een rij – en zelfs binnen een tros –
een verbluffend scala aan volle smaken heeft, precies zoals Jules het lekker vindt.

AROMA & SMAKEN
Geurige tonen van vlierbloesem, guave en munt springen uit het glas, gevolgd door hints van oregano en tijm, gelaagd met passievruchten en citrus. Deze in-your-face druppel vangt de essentie van Marlborough Sauvignon Blanc. Geconcentreerde citrusnoten van limoenschil en tropische guave gecombineerd met een likje natte stenen. De smaak is droog en maakt plaats voor een smakelijke, verrukkelijke afdronk.

UITSTEKENDE OPMERKINGEN
Jules houdt van deze wijn omdat hij zo expressief is voor de plek waar hij wordt verbouwd. Het is een druif die binnen een rij – en zelfs binnen een tros – een ongelooflijke diversiteit aan pure smaken heeft.

Telers moesten tijdens het begin van het groeiseizoen 2022-2023 alert en wendbaar zijn om de wijnstokken te beschermen en de ziekte te voorkomen die wordt bedreigd door de regelmatige regenval. Ongeveer een maand voor de oogst bereidden velen in Marlborough zich voor op een lastige oogst. En toch… Zoals zo vaak in Marlborough, redde het herfstweer de dag. Marlborough ontweek de tropische stormen die het Noordereiland van Nieuw-Zeeland verwoestten. Losse trossen hielden het fruit droog en schoon, en vroege zorgen over ziekten bleven uit. Gezonde luifels hielden de wijnstokken in goede conditie om hun druiven te laten rijpen en heerlijke smaken te ontwikkelen in een oogst die iets langzamer en later was dan normaal. De toestand van de druiven die bij de wijnmakerij aankwamen, was werkelijk fantastisch. De langzame rijpingsperiode had geconcentreerde smaken die rijp, gelaagd en in balans waren door sappige zuurgraad. De oogst verliep heel soepel en Jules kon opgelucht ademhalen en vervolgens vol verwachting glimlachen terwijl ze de wijnen in tank en vat proefde.

 

VINIFICATIE
Het fruit voor deze wijn werd verbouwd in de subregio's Taylor Pass, Lower Wairau, Hawkesbury en Awatere van Marlborough, waarbij de belangrijkste locaties in de Wairau Valley werden vermeden. Elk blok werd het hele seizoen individueel verzorgd, zodat de druiven optimaal rijp waren. Met een toegewijde oogstploeg konden we elk blok afzonderlijk oogsten zodra het fruit rijp was en de smaken perfect waren. Op de wijnmakerij werden de druiven in roestvrijstalen tanks geperst om koud te bezinken voordat ze voorzichtig de sapdroesem afscheidden. Het sap werd geënt met aromatische gisten en zachtjes gefermenteerd bij lage temperaturen om de aroma's en smaken van de wijn te versterken. Vervolgens liet hij het gedurende een zeer korte periode op de gistdroesem rusten voordat het in een rek werd geplaatst. Toen kwam het beste deel; elke batch werd geproefd en de uiteindelijke blend werd gemaakt! De resulterende wijn werd vervolgens koud gestabiliseerd, gefilterd, gebotteld en afgesloten met een schroefdop om perfecte versheid te garanderen.

 
Kleur wijn: wit
Soort wijn: droog
Alcoholpercentage: 13.5%
Druiven: Sauvignon-blanc
Inhoud fles: 0,75 l
Gerechten: verse zuurdesem gedrenkt in olijfolie van goede kwaliteit, of probeer als hoofdgerecht knapperige snapperfilet met warme puy-linzen en een kruidige citroensaus.
Drinktemperatuur: 10 °C
Streek: Marlborough
0 sterren op basis van 0 beoordelingen