Cave d'Azé Reflets d'Ambre Macon Azé

€15,95
Levertijd: 1-3 werkdagen

De Chardonnay druiven voor deze wijn zijn afkomstig van verschillende wijngaarden. Elke wijngaard geeft zijn unieke karakter mee. De wijnstokken zijn al wat ouder en aangeplant tussen 1968 en 1985. De jonge wijn rijpt ca. 10 maanden op zijn gistbezinksels.

De geur is intens met frisse fruit aroma’s (grapefruit, papaya), maar ook rijpe tonen zoals hazelnoten. Mineraal: lichte Chablis-achtige indruk. In de smaak is hij vol met krachtige maar plezierige zuren, geen te vette Chardonnay, aroma’s zoals in de geur. Lange afdronk. De wijn is mooi in balans; niets overheerst. 

In het hart van de Macôn, in het zuiden van Bourgondië (in de Tournus-Cluny-Mâcon-driehoek), werd de Azé-kelder gecreëerd in 1927. Als vanouds kwamen de wijnboeren hier al samen om hun vinificatie uit te voeren. De Azé-kelder richt zich al meer dan 20 jaar op kwalitatieve wijnproductie en probeert altijd hun producten te verbeteren. Als bewijs van dit succes door de jaren heen worden er jaarlijks verschillende medailles verzameld op verschillende wijnwedstrijden.

 
 
Kleur wijn: wit
Soort wijn: droog
Alcoholpercentage: 14 %
Druiven: chardonnay
Inhoud fles: 0,75 l
Gerechten: visgerechten, schaal- en schelpdieren
Drinktemperatuur: 10-12 °C
Streek: Bourgogne, Maconnais
0 sterren op basis van 0 beoordelingen