Paul Vattan

Gekenmerkt door zijn charmante heuveldorp in het meest oostelijke deel van de Loire, 
staat Sancerre bekend om zijn pittige, levendige, citrus-dominante Sauvignon blanc.
De enorme populariteit in de Franse bistro's uit de jaren 70 leidde tot het succes van
het restaurant in de jaren 80 over de hele wereld. Hoewel de regio claimt een landklimaat te hebben, bekend om zijn korte, hete zomers en lange,
koude winters, dragen variaties in topografie - glooiende heuvels en steile hellingen van ongeveer
600 tot 1300 voet hoogte - met grote bodemvariaties bij aan de variaties in karakter in Sancerre.
Sauvignon blancs.
In het westelijke deel van de appellatie produceren klei- en kalksteenbodems met Kimmeridgean-marne,
vooral in Chavignol, krachtige wijnen. Als we dichter bij de eigenlijke stad Sancerre komen, zijn de bodems
grind en kalksteen, waardoor bijzonder delicate wijnen worden geproduceerd. Vuursteen (silex) bodems in de
buurt van het dorp produceren bijzonder geparfumeerde en leeftijdswaardige wijnen. Ongeveer tien procent van de wijnen die aanspraak maken op de naam Sancerre, zijn frisse en lichtrode wijnen
gemaakt van Pinot noir en in mindere mate roséwijnen. Hoewel ze doorgaans niet in grote hoeveelheden worden
geëxporteerd, zijn ze goed gemaakt en trekken ze een trouwe Franse aanhang aan.