Buena Suerte

Chili staat bekend als één van de weinige landen waar men consequent goede wijnen kan maken. Dat is niet alleen te danken aan de juiste druiven en de juiste technieken. Een minstens zo belangrijke rol wordt gespeeld door de natuur. Het land is 4274 kilometer lang, met een breedte die varieert van 90 tot 380 kilometer. En het wordt aan alle zijden door natuurlijke grenzen omgeven: het hooggebergte van de Andes in het oosten, de onmetelijke Stille Oceaan in het westen, een woestijn in het noorden, en Antarctica in het zuiden.
 De smalle vorm van het land betekent dat het klimaat, ook in de wijnregio’s, sterk beïnvloedt wordt door zowel de Andes als de zee. Daarom kennen grote delen van Chili koele nachten, wat de ontwikkeling van de aroma’s in alle soorten fruit, ook wijndruiven, zeer ten goede komt.
 De wijnen van Buena Suerte worden gemaakt in de Central Valley en zijn bij menig wijnliefhebber uitgekozen als een perfecte wijn voor elke dag. Zo ook bij Cuno van ’t Hof:
 “Central Valley staat gelijk aan spetterend rood. Of het nou cabernet, merlot of carmenère is. Zolang je het maar jong genoeg drinkt, knalt het je glas uit. Buena Suerte doet niets anders. Topglas met vers fruit, lekker breed, zonder echt zwaar te worden. Hier kun je iemand heel blij mee maken. Mij, uiteraard, maar ik denk dat er ook vele anderen te vinden zijn”.
Bron: Cuno van ’t Hoff voor Wijnalmanak 2011, de beste wijnen onder € 5,-