Belstar

De familie Bisol is meester in het produceren van prosecco. De broers behoren tot de beste producenten in Italië. Maar ze hebben dan ook ervaring. Al sinds de zestiende eeuw woont de Bisol familie in de streek van prosecco. Aanvankelijk alleen met het verbouwen van druiven.

 

Van vader op alle zonen

Toen Eliseo (geboren in 1855) de leiding op zich nam, richtten de Bisols zich op wijnbouw en het produceren van wijnen. Toen Eliseo in 1923 stierf, liet hij het toen nog kleine wijnbedrijf na aan zijn zoon Desiderio. Hij startte met de aanleg van nieuwe wijngaarden en reorganiseerde het landgoed. Ieder van zijn vier zonen kreeg een aparte taak. Antonio studeerde voor boekhouder, Elisio deed wijnkunde, Aurelio zorgde voor de wijnstokken en Claudio kreeg de algemene leiding.

 

Succes niet ten koste van kwaliteit

In de zeventiger jaren nam de wijnproductie toe en slaagde de familie erin - dankzij de prosecco - haar reputatie te vergroten. De productie steeg naar vijf miljoen flessen per jaar, inmiddels is dat 6 miljoen. Hoewel de vraag steeds groter werd, heeft het Bisol landgoed vanaf het begin de nadruk op kwaliteit gelegd. Een taak die nu wordt voortgezet door de zonen van Antonio en Elisio. Van het werken in de wijngaard tot en met het wijnmaken en afvullen van de flessen. Ook de 21e generatie houdt het volledig proces in eigen hand, want zoals gezegd: kwaliteit gaat boven alles. Mede hierrom stak Bisol in 2018 haar flessen in een nieuw jasje met behoud van dezelfde heerlijke inhoud en goede prijs.  

Geen producten gevonden...