Tenute Orestiadi

De wijngaarden van Tenute Orestiadi liggen in Gibellina op Sicilië. Het eiland staat bekend om zijn lange wijntraditie. Het wijnhuis is ontstaan uit een coöperatie van wijnboeren en de stichting Orestiadi. Dit is een van de belangrijkste culturele instellingen in het Middellandse Zeegebied. Zij promoten de inheemse druivenrassen door wijn en kunst samen te brengen. Tenute Orestiadi is een oude naam die stamt uit verre mythen en legenden uit deze streek. Deze zijn meer dan 20 eeuwen geleden opgetekend door Aeschylus en vormen de basis voor de legende van Orestes en Orestiadi.

De wijnen zijn een mooi product van het samenspel van traditioneel wijn maken en innovatieve moderne vinificatietechnieken met hightechapparatuur.

De wijngaarden in de baai van Belice Valley hebben een uniek klimaat met de hitte van de zonnestralen en een koele zeebries. Hier ontstaan de elegante en karaktervolle wijnen van Tenuta Orestiadi. Ze reflecteren de uitgesproken verschillen die kenmerkend zijn voor Sicilië.

Kijk ook op https://www.tenuteorestiadi.it/

Geen producten gevonden...