Domaine Blanck

Domaine Blanck, voorheen bekend als Comtes de Lupfen, is dé wijn producerende familie van de Elzas. Het domaine maakt al generaties wijn, teruggaand tot 1610 als Hans Blanck de eerste wijngaarden aankoopt. In 1985, als Frédéric en Philippe Blanck het domaine overnemen van Marcel  en Bernard Blanck, wordt er haast volledig overgaan op biologische groeimethoden. Het domaine wordt tevens vergroot van 24 naar 36 hectare met vijf Grand Crus percelen.
Het domaine richt zich op de productie van wijnen voor de liefhebber. Karakter en kwaliteit staan centraal. Het aanbod wijnen van de 36 hectare is derhalve groot, ‘om elk perceel te laten spreken’ zo zeggen de broers. Bovendien zijn de gebroeders Blanck experts in het maken van kwaliteit Rieslings.  Een klein overzicht van de wijnen die gemaakt worden door Domaine Blanck:
Onder het Blanck Freres label (groene etiket) wordt wijn gemaakt van het fruit uit de valleien en dalen, gedeeltelijk ingekocht bij andere groeiers. Frisheid, balans en prijs-kwaliteit spelen hier een belangrijke rol. Kwaliteitswijnen voor een eerlijke prijs dus.
Onder het Domaine label worden wijnen gemaakt van het fruit dat in eigen bezit is. De wijngaarden van de Blancks ligt tegen de hellingen van de Elzas, tegen de zes villages aan. De wijnen zijn geconcentreerd, rijk en klassiek.
Ook Grand Cru percelen ontbreken niet, Schlossberg, Furstentum, Mambourg, Sommerberg en Wineck-Schlossberg zijn stuk voor stuk pareltjes en kunnen jarenlang ouderen. Het zijn tevens zeer culinaire wijnen.