Astrolabe

‘The Astrolabe’ was het machtige zeilschip van de Franse ontdekkingsreiziger Dumon d’Urville dat naar de Marlborough Sounds vaarde in de 19e eeuw. Het Franse schip zelf ontleent haar naam aan het maritiem navigatiehulpmiddel dat werd gebruikt om de positie te bepalen aan de hand van de stand van de sterren. Volgens wijnmaker Simon Waghorn is ‘het zoeken naar sterren’ een uitstekende benaming voor zijn wijngoed – dat zich volledig richt op het maken van ‘A’-status kwaliteitswijnen, en wij kunnen het niet meer met hem eens zijn. De wijnen van Astrolabe zijn puur, geconcentreerd, heerlijk verfrissend en herkenbaar Marlborough.

Wijnmaker Simon Waghorn heeft ervoor gekozen wijnen te maken die het lokale terroir weerspiegelen: “At Astrolabe we create wine which expresses the land”. Er zijn drie lijnen:
Province zijn wijnen die herkenbaar Marlborough zijn in geur en smaak. Het fruit komt uit de hele regio.
Valleys zijn wijnen gemaakt om het specifieke terroir van subregio’s in Marlborough te weerspiegelen. Daarnaast is het voor wijnmaker Simon een goede kans om zijn kwaliteiten in te zetten om sprekende wijnen te maken. Zo is bijvoorbeeld de Astrolabe Kekerengu Coast een blend van 23 verschillende vinificaties(!) uit dat een klein stuk Marlbourgh kustgebied.
Vineyards wijnen zijn unieke, single vineyard wijnen die van jaar tot jaar, van wijngaard tot wijngaard verschillend zijn. Dit is voor Simon tevens dé mogelijkheid om zijn interpretatie van de wijngaard en ‘vintage’ te weerspiegelen in de wijnen.

Geen producten gevonden...