Le Thadee +128+ Trebbiano Spoletino Prefillossera

€119,95
Beschikbaarheid: Op voorraad (100)

Ook de snoeiwijze van deze oude stokken is heel bijzonder! Vroeger werden deze druivenranken als het ware als bomen opgesnoeid. De stokken zijn zo'n 2 meter hoog en door de leeftijd dik als een boomstam en de twijgen worden naar opzij geleid en hangen wat naar beneden, zoals de bovenstaande foto laat zien. 

Deze biologische +128+ Trebbiano spoletino prephylloxera DOC is niet gemaakt van de trebbiano druif zoals je die meestal tegenkomt. De naam trebbiano wordt in heel Italië gebruikt voor lokale druiven. In dit geval is het druivenras "trebbiano spoletino" en die heeft geen verwantschap met de meest gangbare trebbiano. Het is een oud ras dat heel specifiek is voor de omgeving van Spoleto in Umbrië.

De druiven voor deze wijn worden heel laat geoogst, meestal pas eind November. Om de aroma's van de wijn optimaal te behouden wordt de wijn niet op hout, maar volledig op staal opgevoed. Hij ligt minimaal 6 maanden op zijn gisten en er vindt dan regelmatig bâttonage plaats. Vervolgens moet de wijn nog 3 maanden op fles rijpen alvorens hij verkocht mag worden.

Het resultaat is een goudgele wijn met wat groene reflecties.
De neus is intens, met aroma's van witte perzik, ananas, een vleugje mango en accenten van saffraan, acaciahoning, viooltjes en mint. 
De smaak is rijk en sappig met wat mineraliteit, plezierige zuren en een mooie afdronk. Het tropische fruit die met de neus waarneembaar is vind je ook terug in de smaak, samen met wat accenten van groene peper. 

De wijn is zeer delicaat en hier passen dan ook delicate gerechten bij met bijvoorbeeld vis, gevogelte en wit vlees. Maar het is ook een heerlijke after-dinner wijn

Serveer de wijn bij een temperatuur van ongeveer 12 °C

0 sterren op basis van 0 beoordelingen